Meek Mill
© Instagram

Meek Mill over eerste rapbattle ooit: ‘Ik begon te huilen en liep weg’ (VIDEO)

Hoewel Meek Mill inmiddels een gevestigde naam is in de muziekindustrie, heeft hij onlangs tijdens een optreden bij Urban One Originals onthuld dat zijn weg naar succes niet zonder tegenslagen was, met name zijn eerste rapbattle dat niet zo verliep als gepland.

De rapper deelde openlijk over het gedenkwaardige moment waarop hij, als stoere jonge artiest, het hoofd bood aan een collega-rapper die destijds op een veel hoger vaardigheidsniveau bleek te zitten. Meek Mill erkende eerlijk dat hij uiteindelijk bezweek onder de druk en zelfs tot tranen werd gebracht.

“Mijn eerste keer dat ik aan het rapbattles was – dit is echte sht – die maakte me aan het huilen,” vertelde Meek Mill. “Ik was destijds een stoere jonge jongen. We waren aan het vechten, maar het ging niet om de strijd. Mijn hele buurt lachte me uit, en ik werd nooit uitgelachen om sht. Je mag niet met mijn sneakers knoeien, niets!” vervolgde hij, geplaagd door de herinnering. “Ik draaide me om en gluurde met mijn ogen, kreeg een brok in mijn keel, ik begon te huilen en liep weg. Ik zei: ‘Jullie gaan allemaal met mijn shi f&$#*!'”

De openhartige bekentenis van Meek Mill toont niet alleen zijn menselijke kant maar benadrukt ook de uitdagingen en emotionele tol die gepaard gaan met het streven naar succes in de competitieve wereld van de hiphop. Zijn doorzettingsvermogen heeft hem echter ver gebracht, en hij blijft een bron van inspiratie voor aspirant-artiesten over de hele wereld.