© Instagram (@youngthug)

Medeverdachte RICO-zaak Young Thug krijgt 55 jaar cel plus levenslang

In een opmerkelijke ontwikkeling in het RICO-proces tegen rapper Young Thug en zijn medeverdachten, werd Cordarius Dorsey, ook wel bekend als YSL Polo, veroordeeld tot levenslang plus 55 jaar voor de moord op Xavier Arlandor Turner in 2020. De schokkende moord, die werd vastgelegd door beveiligingscamera’s buiten een kapperszaak in College Park, Georgia, leidde tot deze strenge veroordeling.

De rechtbank werd geconfronteerd met uitdagende bewijslast, aangezien het gezicht van de schutter moeilijk te identificeren was op de beveiligingsbeelden. Desondanks konden ooggetuigen Dorsey aan de plaats delict koppelen vanwege zijn kleding en uiterlijke overeenkomsten. Het overtuigendste bewijs was echter de reeks vernietigende sms-berichten die Dorsey kort na de schietpartij naar vrienden stuurde, waarin hij trots sprak over zijn gruwelijke daad.

Dorsey, vermeend lid van de straatbende Bloods, zit al een levenslange gevangenisstraf uit voor een eerdere moord die ook op camera werd vastgelegd in 2019. Het zesdaagse proces legde de gruwelijke details van zijn verleden bloot, wat resulteerde in de veroordeling tot levenslang zonder voorwaardelijke vrijlating, plus nog eens 55 jaar voor de recente moord.

Deze laatste moordzaak staat los van het lopende YSL RICO-proces, waarin Young Thug en andere YSL-medewerkers worden beschuldigd van criminele straatbendeactiviteiten. Het juridische team van Young Thug vroeg eerder tevergeefs om Dorsey uit het RICO-proces te verwijderen vanwege zijn “onprofessioneel en onaanvaardbaar gedrag in de rechtbank.”