© Pexels / Pixabay

Lana Del Rey: Afgewezen James Bond-track en haar ambitie voor de toekomst

Lana Del Rey heeft onthuld dat ze in 2015 een nummer schreef voor de James Bond-film Spectre, maar dat het door de producenten werd afgewezen. Tijdens de Ivor Novello Awards in Londen, waar Del Rey een onderscheiding voor haar carrière ontving, deelde ze deze interessante anekdote.

Del Rey vertelde dat ze het nummer “24” van haar album Honeymoon specifiek voor de Bond-film had gecreëerd. “Ik bedoel, hoe kan het dat dat nog niet gebeurd is?” grapte ze toen haar werd gevraagd of ze ooit een Bond-liedje zou willen maken. Ze begon vervolgens een stukje van “24” te neuriën, waarmee ze aangaf hoe dicht ze bij de kans was gekomen.

Uiteindelijk kozen de filmmakers voor Sam Smith en zijn nummer “Writing’s On The Wall”. Dit nummer won in 2016 de Oscar voor Beste Originele Lied. Del Rey prees Smith’s prestatie met een lach: “Sam, je hebt het geweldig gedaan, echt.”

Ondanks de afwijzing blijft Lana Del Rey optimistisch. Ze hoopt dat ze in de toekomst nog een kans krijgt om een James Bond-lied te maken. “Misschien op een dag…” zei ze hoopvol.

Met deze onthulling geeft Del Rey haar fans een fascinerend inkijkje in de wereld van filmmuziek en onderstreept ze haar onverminderde ambitie om ooit deel uit te maken van de iconische Bond-soundtrack traditie.