Kanye West
© Instagram

Kanye West reageert op Adidas en nieuwe fake Yeezys op de markt (VIDEO)

Kanye West doorbreekt het stilzwijgen nadat Adidas heeft aangekondigd een derde verkoop van resterende Yeezy-sneakers te starten, ondanks de verbroken banden met de rapper.

De sportgigant heeft beloofd de winst te doneren aan groepen die antisemitisme en haat bestrijden, wat de controverse rondom de samenwerking verder aanwakkert.

Recente beelden van Kanye met Adidas-CEO Bjørn Gulden, geplaatst op Instagram met de woorden “Make adidas great again,” hebben de aandacht getrokken. In reactie hierop beweert Kanye dat geen van de uitgebrachte kleurstellingen is goedgekeurd door hem. Hij voegt toe dat Adidas hem aanklaagt voor 250 miljoen dollar en hem niet betaalt voor de schoenen die ze zonder zijn goedkeuring op de markt brengen.

Deze uitspraken suggereren een diepere juridische strijd tussen Kanye West en Adidas, die nu niet alleen de artistieke goedkeuring, maar ook financiële vergoedingen omvat. De ontwikkelingen werpen vragen op over de rechten van creatievelingen in samenwerkingen met grote merken en zetten de schijnwerpers op de complexe relatie tussen kunstenaars en hun commerciële partners.