Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Iconische witte broek van Muhammad Ali gaat onder de hamer (voor miljoenen)

De legendarische witte broek waarin bokser Muhammad Ali het iconische ‘Thrilla in Manila’-gevecht won, wordt geveild bij Sotheby’s en wordt naar verwachting verkocht voor meer dan 6 miljoen dollar (5,5 miljoen euro).

Dit kledingstuk, dat werd gedragen tijdens het historische gevecht tussen Ali en Joe Frazier, is een symbool geworden van een van de grootste trilogieën in de boksgeschiedenis.

Het gevecht vond plaats in 1975, als het hoogtepunt van een epische rivaliteit tussen Ali en Frazier. Na veertien slopende rondes werd Frazier verslagen door Ali, wat het hoogtepunt vormde van hun reeks gevechten. De gesigneerde witte broek, die eerder in 2012 werd verkocht voor 150.000 dollar, wordt nu verwacht voor een veelvoud van dat bedrag te worden geveild.

Op dit moment staat het hoogste bod op 3,8 miljoen dollar, maar de veiling loopt nog tot en met vrijdag 12 april. Deze unieke broek blijft een tastbaar stuk geschiedenis, dat de herinnering aan een van de meest gedenkwaardige momenten in de bokssport levend houdt.