Ice Spice
© Instagram

Ice Spice geconfronteerd met beschuldigingen van plagiaat rond hitnummer

De 24-jarige Amerikaanse rapper Ice Spice wordt geconfronteerd met beschuldigingen van plagiaat, ingediend door twee muzikanten uit New York. Rapper D. Chamberz en zijn producer beweren dat Ice Spice’s nummer “In Ha Mood,” uitgebracht in 2023, te veel gelijkenissen vertoont met hun eigen nummer “In That Mood,” uitgebracht een jaar eerder.

Volgens rechtbankdocumenten, verkregen door Rolling Stone, zijn de overeenkomsten tussen de nummers zo opvallend dat het geen toeval kan zijn. De aanklagers benadrukken de gelijkenissen in titel, refrein, tekst en tempo.

“In Ha Mood kon simpelweg niet geloofwaardig gemaakt zijn zonder eerst In That Mood gehoord te hebben,” aldus de aanklacht. Naar verluidt eisen rapper D. Chamberz en zijn producer minstens de helft van de inkomsten van Ice Spice’s nummer, evenals een schadevergoeding.

Ice Spice’s “In Ha Mood” heeft op Spotify al meer dan 168 miljoen luisterbeurten behaald en de rapper is genomineerd voor vier Grammy Awards, waaronder die voor beste nieuwe artiest. Ice Spice heeft nog niet gereageerd op de plagiaatbeschuldigingen.