Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Horlogemaker klaagt Sean Kingston aan voor miljoen aan onbetaalde horloges

Sean Kingston wordt geconfronteerd met een rechtszaak aangespannen door horlogebedrijf Dream Watch, dat beweert dat de artiest niet heeft betaald voor twee luxe horloges ter waarde van meer dan een miljoen dollar.

De aanklacht van Dream Watch gaat om $1.054.107,50 voor een Richard Mille Model RM 65,01 Automatic en een Patek Philippe Calibre, horloges die Kingston in 2022.

Volgens gerechtelijke documenten zouden de horloges persoonlijk aan Kingston zijn afgeleverd in Los Angeles door een vertegenwoordiger van Dream Watch, nadat hij ze had geïnspecteerd en ingestemd met de aankoop. Hoewel Kingston aanvankelijk beloofde snel te betalen via een bankoverschrijving, heeft hij volgens de aanklacht zijn financiële verplichting niet nagekomen. Hij gaf verschillende excuses voor de vertraging, maar het afgesproken bedrag werd nooit overgemaakt.

Dream Watch heeft juridische stappen ondernomen om betaling af te dwingen, aangezien Kingston nog steeds de horloges in bezit heeft zonder te betalen volgens de overeenkomst. De juwelier heeft een rechterlijk vonnis gevraagd vanwege Kingston’s vermeende gebrek aan respons op betalingsverzoeken en gerechtelijke stappen. Deze rechtszaak werpt licht op een patroon van financiële geschillen waarbij Kingston recentelijk betrokken is geweest.