© Instagram

Gunna sluit deal met justitie en is na maanden cel vrijgelaten

Gunna heeft een deal gesloten met justitie en is vrijgelaten.

De Amerikaanse rapper werd verdacht van onder meer deelname aan een criminele organisatie. Meerdere leden van de YSL (Young Street Life) gang zijn aangehouden. Hieronder vallen onder meer Gunna en rapper Young Thug. Sinds hun aanhouding zitten de twee vast. Nu is Gunna op vrije voeten gesteld door justitie.

De rapper is akkoord gegaan met een zogenaamde Alford-pleidooi, waarin een beklaagde niet toegeeft dat hij de misdaad heeft begaan, maar erkent dat het in zijn belang is om schuldig te pleiten. De beschuldiging waarmee Gunna werd geconfronteerd, was één aanklacht van samenzwering.

Gunna is veroordeeld tot vijf jaar, waarvan één jaar in de gevangenis. De gevangenisstraf van een jaar werd omgezet in uitgezeten tijd. Het resterende saldo van vier jaar op zijn straf is opgeschort en zal onderworpen zijn aan speciale voorwaarden, waaronder 500 uur taakstraf.

Na zijn vrijlating kwam Gunna zelf met een verklaring: ‘Hoewel ik ermee heb ingestemd om altijd waarheidsgetrouw te zijn, wil ik volkomen duidelijk maken dat ik GEEN verklaringen heb afgelegd, NIET ben geïnterviewd, NIET heb meegewerkt, NIET heb ingestemd om te getuigen of getuige te zijn voor of tegen een partij in de zaak en hebben absoluut GEEN intentie om op enige wijze betrokken te zijn bij het proces.’