© YouTube

Fotograaf klaagt Ye aan na ruzie om telefoon: eist schadevergoeding en verbod

Een ruzie tussen rapper Ye en een fotograaf heeft geleid tot een juridisch geschil.

De fotograaf heeft een aanklacht ingediend tegen Ye, waarin hij wordt beschuldigd van mishandeling, geweldpleging en nalatigheid. TMZ meldt dat de fotograaf een schadevergoeding eist wegens trauma’s die ze heeft opgelopen tijdens het incident.

Het incident vond plaats in januari en werd vastgelegd op video. De fotograaf filmde Ye vanuit haar auto, wat resulteerde in een confrontatie tussen de twee. Ye verzocht de vrouw te stoppen met filmen, maar zij weigerde, verwijzend naar zijn beroemdheid als rechtvaardiging. Hierop stak Ye zijn arm door het autoraam, pakte de telefoon van de fotograaf af en gooide deze op straat.

Volgens de aanklager keek Ye haar aan met een dreigende blik, wat haar enorm heeft geschokt en haar deed vrezen voor haar veiligheid. De fotograaf beweert dat ze door het incident niet langer haar werk als paparazzo kan uitvoeren, waardoor ze inkomsten misloopt.

Naast een schadevergoeding eist de fotograaf ook een verbod op het “aanraken, irriteren of bedreigen” van fotografen door Ye en andere beroemdheden. De zaak zal nu voor de rechter worden gebracht, waarbij de rechter zal beslissen over de aanklachten en de eisen van de fotograaf. Het proces zal verder bepalen welke gevolgen dit incident zal hebben voor de betrokken partijen.