Concurrentie voor Badr Hari met opening eerste UFC trainingscentrum in Marokko

De UFC, de grootste organisatie voor gemengde vechtsporten (MMA), zal binnenkort haar eerste trainingscentrum in Marokko openen.

De UFC Gym in Casablanca is de eerste van meerdere sportscholen die de UFC in het Noord-Afrikaanse land wil opzetten. Marokko, bekend om zijn rijke vechtsporttraditie, heeft al verschillende sportscholen onder de naam Punch Morocco, opgericht door kickbokslegende Badr Hari.

De UFC beschouwt Marokko als een belangrijke markt voor het ontwikkelen van talent en het promoten van de sport. De UFC Gym biedt een breed scala aan sporten, zoals MMA, boksen, kickboksen, jiu-jitsu, muay thai en fitness, met moderne faciliteiten en professionele coaches.

De opening werd bijgewoond door UFC-legendes BJ Penn en Frankie Edgar, die demonstraties gaven en tips deelden met aanwezige sporters. Penn en Edgar zullen ook als ambassadeurs van de UFC in Marokko en de regio fungeren.

De komst van de UFC Gym kan echter spanningen veroorzaken met Badr Hari, die zich negatief heeft uitgelaten over MMA en de UFC, en die altijd heeft geweigerd over te stappen naar MMA ondanks interesse van de UFC.