Boef bekritiseert Nederlandse media voor gebrek aan erkenning: ‘ben geen witte Nederlander’ (VIDEO)

Boef heeft stevig uitgehaald naar Radio 538 en andere Nederlandse media, waarbij hij beweert dat hij veel meer erkenning zou krijgen voor zijn prestaties als hij een witte Nederlander zou zijn.

In een video op zijn Instagram legde de rapper uit dat hij de eerste en enige artiest in Nederland is met honderd gouden en platina platen, maar dat zijn succes niet voldoende wordt erkend door de media.

Een medewerker van Radio 538 deed alsof hij Boef niet kende toen een fan vroeg waarom de radiozender geen aandacht schonk aan Boefs mijlpaal. Boef deelde de berichten op Instagram en suggereerde dat de media zijn prestaties niet willen erkennen omdat het hen pijn doet. Hoewel Radio 538 snel excuses aanbood voor de misplaatste reactie van de medewerker, maakte Boef duidelijk dat er een bredere kwestie speelt.

In zijn volgende Instagram Story benadrukte Boef dat artiesten met een migratieachtergrond vaak niet de erkenning krijgen die ze verdienen. Hij merkte op dat zijn prestatie als eerste Nederlandse artiest met honderd gouden/platina platen nauwelijks aandacht krijgt in de media. Boef sarcastisch opmerkte dat de media wellicht meer aandacht aan hem zouden besteden als hij een witte Nederlandse artiest was.

Boef sloot af door te benadrukken dat de media vooral aandacht aan hem schenken als ze hem in een negatief daglicht kunnen zetten, terwijl zijn prestaties vaak over het hoofd worden gezien.