Coach Jamal Ben Saddik roept op tot focus op sportieve prestaties na incident met Rico Verhoeven

De coach van Jamal Ben Saddik, die betrokken was bij het incident met Rico Verhoeven tijdens de Glory Grand Prix, roept op tot het niet groter maken van de situatie dan het is en benadrukt de noodzaak om de focus te leggen op sportieve prestaties.

In een verklaring op Facebook zegt de coach, Abdelali El Badaoui, het volgende: “Laten we het niet groter maken dan het is en de focus leggen op de sportieve prestaties. Dat is wat er echt toe doet.”

Ben Saddik stond in de hoek van Nabil Khachab, die de halve finale tegen Verhoeven verloor. Na deze wedstrijd trapte Ben Saddik in de richting van Verhoeven, wat leidde tot een tumultueuze situatie in de ring. Glory, de organisator van het evenement, is een onderzoek gestart naar het incident, gezien de strikte gedragscode voor alle atleten en hun teams.

El Badaoui erkent dat emoties bij vechters en hun teams hoog kunnen oplopen, maar benadrukt dat dergelijke situaties gelukkig binnen de ring plaatsvonden en niet daarbuiten. Hij sluit af met het benadrukken van Rico Verhoevens verdienste als ware kampioen en stelt dat het incident niet de overhand moet krijgen boven de sportieve prestaties.

De relatie tussen Verhoeven en Ben Saddik is al langere tijd gespannen, met eerdere incidenten tijdens staredowns en wedstrijden.