Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Amerikaanse rapper Lil Jon bekeert zich tot de islam (VIDEO)

Een video van Lil Jon die de islamitische geloofsbelijdenis, de shahada, uitspreekt, verspreidt zich op internet. Hij deed dit zowel in het Arabisch als in het Engels tijdens een bezoek aan een moskee in Los Angeles, waar hij werd begeleid door een imam en toegejuicht door een grote menigte.

Lil Jon is een bekende rapper in de Verenigde Staten, vooral bekend van zijn tijd als lid van de groep Lil Jon & The East Side Boyz in de jaren negentig. Hij heeft diverse hits op zijn naam staan, zoals “Yeah” met Usher en Ludacris, “Turn Down for What” met DJ Snake, “Let’s Go” met Trick Daddy en Twista, en “Act a Fool” met Three 6 Mafia. Zijn kenmerkende stijl wordt gekenmerkt door energie en luide herhalingen van woorden als “Yeah”, “Okay” en “What”.

Op zijn Instagram-account, waar hij meer dan een miljoen volgers heeft, deelde de rapper zaterdag een verhaal waarin hij zijn fans bedankte voor hun steun na zijn bekering. Hij beschreef zichzelf als “geweldig” en “gezegend” en sloot af met de woorden “As-salamu alaykum”, wat “vrede zij met u” betekent in het Arabisch.