© Instagram

T.I. en Tiny winnen 71 miljoen in zaak tegen speelgoedfabrikant MGA Entertainment

Rapper T.I. en zijn vrouw, Tameka ‘Tiny’ Harris, hebben een grote juridische overwinning behaald in hun rechtszaak tegen speelgoedfabrikant MGA Entertainment.

Het echtpaar klaagde het bedrijf aan wegens vermeende gelijkenissen tussen hun voormalige popgroep OMG Girlz en de populaire speelgoedlijn L.O.L. Surprise! O.M.G.

Gelijkenis tussen poppen en popgroep

De zaak draaide om de opvallende gelijkenis tussen de kleding en haarstijlen van de OMG Girlz-leden en de poppen uit MGA’s speelgoedlijn. Volgens T.I. en Tiny waren de poppen zo sterk geïnspireerd op de OMG Girlz dat er sprake was van een schending van hun intellectuele eigendom. Ze stelden ook dat de naam van het speelgoed, L.O.L. Surprise! O.M.G, te veel leek op die van de popgroep.

71 miljoen dollar schadevergoeding

De jury in Californië gaf T.I. en Tiny gelijk en kende hen een schadevergoeding van 71 miljoen dollar toe, wat neerkomt op ruim 63 miljoen euro. T.I. liet in een reactie weten verheugd te zijn dat ze succesvol hebben gestreden voor hun intellectuele eigendom en dat gerechtigheid heeft gezegevierd.

De impact van OMG Girlz

OMG Girlz, opgericht in 2009 door Tiny, was een populaire tienerpopgroep met hits als Where The Boys At? en Gucci This (Gucci That). Hoewel de groep in 2015 stopte, blijft hun invloed duidelijk, wat deze rechtszaak nog eens onderstreept.