Foto ter illustratie. ©️ Pexels / Pixabay

Rapper Nelly aangeklaagd door voormalige St. Lunatics-groepsleden om ontbrekende credits

Rapper Nelly ligt onder vuur nadat vier voormalige leden van de hiphopgroep St. Lunatics, waar hij zelf deel van uitmaakte, een rechtszaak tegen hem hebben aangespannen.

De aanklagers, Ali Jones, Tohri Harper, Robert Kyjuan, en Lavell Webb, beweren dat ze geen eerlijke compensatie en erkenning hebben gekregen voor hun bijdragen aan Nelly’s doorbraakalbum Country Grammar uit 2000.

Geschil over erkenning en compensatie

Volgens de voormalige groepsleden verzekerde Nelly hen destijds dat ze gepaste credits zouden krijgen voor hun werk aan het album, waaronder bijdragen aan minstens vijf nummers. De groep stelt echter dat dit nooit is gebeurd en dat hun werk onterecht genegeerd is. Ondanks hun nauwe samenwerking met Nelly, zouden ze geen officiële credits hebben gekregen, wat hen zowel financiële als professionele schade heeft berokkend.

Nelly beschuldigd van loze beloften

De advocaten van de aanklagers beschuldigen Nelly van het niet nakomen van zijn beloften en wijzen erop dat de kwestie nog steeds actueel is vanwege de schending van het copyright. Hoewel Country Grammar al meer dan twintig jaar oud is, blijft de zaak volgens hen juridisch geldig omdat het album nog steeds commercieel succesvol is.

Een van de grootste hiphopalbums

Country Grammar, met hits als Ride Wit Me en Country Grammar (Hot Shit), stond destijds vijf weken op nummer één in de Amerikaanse hitlijsten en zette Nelly wereldwijd op de kaart. Het succes van het album heeft de voormalig groepsleden echter weinig opgeleverd, wat nu tot een rechtszaak leidt.

Of Nelly en zijn juridische team een reactie zullen geven op deze beschuldigingen is nog onduidelijk. Fans van de rapper kijken vol spanning naar de uitkomst van deze zaak.