Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Chris Brown en Lil Durk aangeklaagd voor plagiaat door muziekproducent Micah Foster

Chris Brown en Lil Durk zijn verwikkeld in een rechtszaak, aangespannen door muziekproducent Micah Foster.

De producer beschuldigt de artiesten ervan dat ze delen van zijn muziek hebben gestolen voor hun hit Till The Wheels Fall Off. Volgens Foster presenteerde hij zijn versie van het nummer in 2019 aan Chris Brown, waarna de rapper het refrein in zijn samenwerking met Lil Durk uit 2022 zou hebben overgenomen.

Aanklacht wegens gestolen refrein

Micah Foster beweert dat het refrein van zijn nummer, dat hij in 2019 aan Brown liet horen, zonder toestemming is gebruikt in de populaire track. Foster is van mening dat hij recht heeft op een deel van de opbrengsten en eist een schadevergoeding. Het nummer, dat in 2022 werd uitgebracht, heeft miljoenen streams verzameld, en Foster voelt dat hij financieel benadeeld is door het vermeende plagiaat.

Geen reactie van de rappers

Tot nu toe hebben Chris Brown en Lil Durk nog geen officiële verklaring afgelegd over de aanklacht. Fans wachten gespannen af hoe deze zaak zich zal ontwikkelen, terwijl de muziekproducent strijdt voor erkenning en een deel van de winst die hij beweert misgelopen te zijn.

De rechtszaak kan een serieuze impact hebben op de reputatie van beide artiesten als de beschuldigingen worden bevestigd.