Foto ter illustratie. ©️ Pexels / Pixabay

Donald Glover stelt afscheidstournee als Childish Gambino uit om gezondheidsredenen

Donald Glover, beter bekend als Childish Gambino, heeft zijn geplande afscheidstournee in Noord-Amerika uitgesteld.

De artiest en acteur heeft aangegeven dat hij zich de komende weken volledig wil richten op zijn gezondheid. Via een bericht op X (voorheen Twitter) liet Glover weten dat hij tijd nodig heeft om fysiek te herstellen, zonder verder in detail te treden over de aard van zijn gezondheidsproblemen.

De uitgestelde concerten zullen op een later moment worden ingehaald. Fans die al tickets hebben gekocht, hoeven zich geen zorgen te maken: hun kaarten blijven geldig voor de nieuwe data. Ondanks het uitstel benadrukte Glover dat hij vastbesloten is om de tour voort te zetten en zijn beloofde afscheid als Childish Gambino te geven.

Glover kondigde eerder aan te stoppen met zijn muzikale alter ego, omdat hij er naar eigen zeggen geen voldoening meer uit haalt. In de afgelopen jaren heeft hij zich meer gericht op zijn acteerwerk, waaronder zijn veelgeprezen rol in de serie Atlanta.

Het Europese deel van de tour, inclusief het optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam op 24 november, staat voorlopig nog gepland en gaat vooralsnog door zoals aangekondigd. Fans kunnen dus blijven uitkijken naar zijn optredens op het Europese continent.