© screenshot

Rick Ross over zijn betrokkenheid bij Drake’s beef en zijn strategische stilte richting The Game

In een recent interview met Shannon Sharpe tijdens de Nightcap Summer Sessions in Houston, deelde Rick Ross zijn beweegredenen om zich te mengen in de veelbesproken beef tussen Drake en andere rappers deze zomer.

Ross legde uit dat zijn beslissing om zich in de strijd te werpen, voortkwam uit zijn instinct om zijn naam te verdedigen wanneer die wordt genoemd in een diss track.

Reactie op Kendrick Lamar’s Diss

Ross kwam onder vuur te liggen nadat hij tijdens een festival in Vancouver Kendrick Lamar’s Drake-diss “Not Like Us” speelde. Hij verklaarde dat zodra zijn naam wordt genoemd, hij niet aarzelt om in actie te komen. “Rozay’s naam werd genoemd, dus ik spring van de veranda. Dat is wat ik doe… ik ga wat plezier maken,” aldus de rapper over zijn deelname aan het conflict.

Niet Reageren als Strategie

Interessant genoeg sprak Rick Ross ook over de kracht van niet reageren. Hij verwees naar zijn beslissing om te zwijgen nadat hij eerder dit jaar door The Game werd aangevallen in de diss track “Freeway’s Revenge.” Volgens Ross kan stilte een zeer strategische reactie zijn, vooral voor iemand in zijn positie. “Niet reageren is een reactie als je een baas bent,” verklaarde hij.

Dit interview geeft inzicht in Rick Ross’ benadering van conflicten in de hiphopwereld, waarbij hij de kunst van zowel confrontatie als strategische stilte beheerst.