© Pexels / Pixabay

Zangeres Lizzo schokt fans: Impliceert stoppen met muziek na online kritiek

In een emotioneel bericht op Instagram laat de Amerikaanse zangeres Lizzo doorschemeren dat ze stopt met het maken van muziek vanwege de voortdurende stroom van kritiek en hatelijke opmerkingen die ze ontvangt.

De Grammy-winnende artiest schreef: “Er worden constant leugens over mij verspreid, en grappen over mij gemaakt om hoe ik eruit zie. I QUIT.”

Deze aankondiging komt als een schok, vooral omdat Lizzo eerder deze maand nog nieuwe muziek had aangekondigd. De 35-jarige zangeres, bekend van hits als “About Damn Time” en “Rumors”, en vorig jaar van het nummer “Pink” voor de Barbie-film, staat bekend om haar boodschap van body positivity en het vieren van alle lichaamsvormen. Helaas heeft ze daardoor ook te maken gehad met online haat en fat shaming.

Dit is niet de eerste keer dat Lizzo heeft gesproken over stoppen met muziek vanwege de negatieve reacties op haar gewicht. Vorig jaar dreigde ze al eerder hetzelfde te doen na een golf van haat en kritiek. Toen werd er zelfs getwijfeld aan haar oprechtheid, met critici die dachten dat ze weigerde af te vallen om haar imago te behouden.

Daarnaast raakte Lizzo vorig jaar ook betrokken bij controverses toen drie voormalige achtergronddanseressen haar aanklaagden voor seksueel wangedrag en het creëren van een onveilige werkomgeving. Lizzo ontkende deze beschuldigingen en benadrukte nu opnieuw dat ze het zat is dat haar integriteit en karakter in twijfel worden getrokken door mensen die haar niet kennen.

Ondanks deze moeilijke periode ontving Lizzo steun van haar fans en andere beroemdheden, die haar statement met sympathie en begrip ontvingen.