© Instagram

Vrouw Dr. Dre tekende ‘huwelijkse voorwaarden’ onder dwang en eist aanzienlijk deel van 800 miljoen

De vrouw van Dr. Dre eist een aanzienlijk deel van het vermogen van 800 miljoen dollar van haar man.

Eerder deze week meldde Dr. Dre dat hij en zijn vrouw in een scheiding zitten. De twee zouden onder huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en zodoende kan Nicole Young geen aanspraak maken op het vermogen van de producer. Nu blijkt dat Young daar bezwaar tegen maakt en claimt dat ze onder dwang akkoord is gegaan met de huwelijkse voorwaarden.

Dr. Dre en Young trouwden in 1996 en stelden ruim voor hun trouwdatum huwelijkse voorwaarden op. ‘Ik was extreem terughoudend en bang om de overeenkomst te tekenen, maar ik voelde me in een hoek gedrukt. André intimideerde me en voerde extreem veel druk op me uit.’ Aldus Young bij de rechtbank.

Young legt aan de rechtbank uit dat Dr. Dre na twee jaar huwelijk spijt zou hebben gekregen van het opstellen van deze huwelijkse voorwaarden. ‘Hij vertelde mij dat hij zich schaamde dat hij mij dwong de voorwaarden te tekenen. Vervolgens verscheurde hij meerdere kopieën voor mijn ogen. Sinds die dag golden die huwelijkse voorwaarden niet meer voor ons.’

Volgens bronnen rond Dr. Dre is er geen sprake van het feit dat hij spijt zou hebben van de huwelijkse voorwaarden. Zelf zou hij zijn ex hebben aangeboden om alimentatie te betalen en haar financieel te ondersteunen. Dat blijkt niet genoeg voor Young en de vrouw eist nu nu een aanzienlijk deel van de 800 miljoen dollar die Dr. Dre momenteel waard zou zijn.