Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voormalig topvoetballer Éric Cantona geeft meerdere concerten in Nederland

Voormalig topvoetballer Éric Cantona maakt zijn debuut in Nederland met een reeks concerten als zanger. De 57-jarige oud-speler, bekend van zijn tijd bij clubs als Manchester United, kondigde afgelopen najaar aan dat hij een nieuwe weg inslaat als zanger en een tournee door Europa zal maken.

De shows, getiteld Cantona Sings Eric, zullen plaatsvinden in april en zijn gepland in het Oude Luxor in Rotterdam en De Meervaart in Amsterdam. Fans krijgen de kans om Cantona’s muzikale kant te ervaren, nadat hij eerder al probeerde nieuwe terreinen te verkennen, waaronder acteren in films en tv-series.

Cantona, die in Engeland vijf keer kampioen werd en in 2003 werd uitgeroepen tot beste buitenlandse voetballer van het decennium, heeft als zanger een duidelijk doel voor ogen. Hij verklaarde eerder: “Mijn enige doel is een moment met de fans, dit livemoment. We gaan iets unieks creëren, meer niet. Ik wil niet beroemd worden, ik was al beroemd toen ik geboren werd.”

Naast zijn voetbalcarrière heeft Cantona al laten zien dat hij veelzijdig is door de release van zijn eerste single afgelopen zomer, getiteld The Friends We Lost. Met zijn nieuwe muzikale avontuur hoopt hij opnieuw zijn publiek te verrassen en te boeien. De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster, waar fans de gelegenheid krijgen om deze bijzondere ervaring met Éric Cantona mee te maken.