small judge gavel placed on table near folders
Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com

Twee keer 11 jaar cel voor doodsteken ‘Chuchu’ bij ruzie drillrappers op Scheveningse Pier

De rechtbank heeft twee keer 11 jaar cel opgelegd voor de dodelijke steekpartij bij ruzie tussen drillrappers op de Scheveningse Pier.

Op maandagavond 10 augustus 2020 liep een ruzie tussen twee groepen drillrappers uit Rotterdam en Amsterdam volledig uit de hand. De groepen spraken die dag af om elkaar ‘te meeten dan gaan we die beef regelen’. De locatie om hun ruzie uit te vechten werd uiteindelijk de Pier in Scheveningen. Hier kwamen de groepen elkaar tegen en kwam het tot een gewelddadige confrontatie.

De 19-jarige Rotterdammer ‘Chuchu’ rent op een gegeven moment tussen de twee verdachte Amsterdammers door. Op camerabeelden is volgens het OM te zien hoe zij bewegingen in zijn richting maken. Hij weet nog een trap af te komen maar stort onderaan dodelijk gewond neer met steekwonden in zijn hart en buik. Het slachtoffer raakt zwaargewond en is later die avond overleden.

Volgens de rechtbank hebben de twee 21-jarige verdachten het slachtoffer samen van het leven beroofd. Eén verdachte heeft het slachtoffer met een groot mes in zijn hart gestoken en zo de dodelijke steekwond veroorzaakt. De andere verdachte heeft hem met een mes in zijn buik gestoken. Beide mannen hebben 11 jaar cel opgelegd gekregen voor de dodelijke steekpartij.