© YouTube

Travis Scott droomde van carrière als nefroloog voor hij muzikant werd

In een recent interview met GQ heeft rapper Travis Scott onthuld dat hij ooit de droom koesterde om nefroloog te worden, een woord dat minder gangbaar is voor nierarts.

Voordat zijn muziekcarrière van de grond kwam, ambieerde de 32-jarige rapper een carrière in de geneeskunde en zag hij zichzelf als nefroloog met een eigen praktijk.

De eerste kennismaking met het beroep van nefroloog deed Scott op als kind tijdens een logeerpartij bij een vriend wiens vader gynaecoloog was. Op een dag was ook de oom van zijn vriend, een nefroloog, op bezoek. Toen de oom uitlegde wat zijn beroep inhield, raakte Scott diep onder de indruk.

Gedurende zijn middelbare schooljaren bleef Scott vasthouden aan zijn passie voor nefrologie. “Ik wilde nefroloog worden,” benadrukte hij. Zijn enthousiasme leidde ertoe dat hij contact opnam met ziekenhuizen, waardoor zijn liefde voor het beroep en het hele proces alleen maar groeide.

Hoewel hij na de middelbare school medicijnen studeerde aan de University of Texas en zelfs in het tweede jaar van zijn studie zat, besloot Scott een drastische wending te nemen. Hij stopte met zijn medische opleiding en verhuisde naar New York om zich volledig te wijden aan zijn opkomende muziekcarrière.

De onthulling van Travis Scott werpt licht op het verrassende pad dat individuen in de entertainmentindustrie hebben bewandeld voordat ze hun roeping vonden. Het illustreert ook hoe passies kunnen evolueren, waardoor unieke verhalen ontstaan binnen de diverse levenspaden van creatieve persoonlijkheden.