Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Popster Michael Jackson had schuld van 500 miljoen toen hij overleed

Toen Michael Jackson in juni 2009 overleed, liet hij een enorme schuld van 500 miljoen dollar (ruim 467 miljoen euro) achter.

Deze schulden stonden open bij 65 verschillende schuldeisers, zo melden Amerikaanse media als Entertainment Weekly, People en Us Weekly op basis van juridische documenten.

Juridische Afhandeling van de Nalatenschap

De executeurs van Jacksons nalatenschap, John Branca en John McClain, hebben recent gevraagd of hun advocaten vergoed kunnen worden voor de diensten die zij tussen juli en december 2018 hebben uitgevoerd. Branca en McClain verklaarden dat zij te maken kregen met “buitengewoon uitdagende omstandigheden” bij de afhandeling van Jacksons testament. De advocaten ondersteunden hen bij diverse rechtszaken die tegen de popzanger liepen.

Oorzaken van de Schulden

Jacksons schulden bestonden onder andere uit leningen met “extreem hoge rentetarieven”. Bovendien had hij aanzienlijke kosten gemaakt in voorbereiding op zijn geplande concerttour This Is It. Omdat de popzanger aan de vooravond van deze tournee overleed, bleven de kosten voor de organisatie openstaan, wat zijn schulden verder verhoogde met tientallen miljoenen dollars.