© screenshot

Podcaster Bobbi Althoff ontkent virale video en zegt dat beelden deepfake AI zijn (VIDEO)

Op 21 februari werd de beroemde podcaster Bobbi Althoff het gesprek van de dag op X, voorheen bekend als Twitter, toen een gewaagde video verscheen die naar verluidt van haar was. De video, die snel viraal ging, leek controversieel materiaal te bevatten dat de aandacht van velen trok.

Een paar uur later nam Bobbi Althoff zelf het woord op haar Instagram Stories om de ophef te adresseren. Ze liet haar volgers weten dat ze op X trending was, in eerste instantie gelovend dat dit te wijten was aan haar recente podcastaflevering met Wiz Khalifa. Echter, tot haar verrassing ontdekte ze al snel dat de trending status te wijten was aan een expliciete video die haar zou laten zien. Bobbi ontkende echter krachtig dat de video authentiek was en beweerde dat het een deepfake was, gegenereerd door kunstmatige intelligentie.

In haar reactie op Instagram verklaarde Bobbi dat zelfs mensen binnen haar team aanvankelijk twijfelden aan de authenticiteit van de video. Ze benadrukte echter dat het gebruik van deepfake-technologie de bron was van de vermeende expliciete beelden. Haar volledige reactie is te bekijken op haar Instagram-account.

De opkomst van deepfake-video’s, waarbij kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om realistische maar valse content te creëren, roept vragen op over de impact ervan op de privacy en reputatie van publieke figuren. Bobbi Althoff’s ervaring markeert een nieuw hoofdstuk in de voortdurende strijd tegen misleidende online inhoud. Hoe dit incident verdere discussies over deepfakes zal beïnvloeden en of er juridische stappen zullen worden ondernomen, blijft een ontwikkeling om in de gaten te houden in het steeds evoluerende landschap van digitale media.