Lil Nas X
© Instagram

Lil Nas X biedt excuses aan voor omstreden nummer en videoclip “J CHRIST”

De Amerikaanse zanger Lil Nas X heeft openbare excuses aangeboden voor zijn controversiële nummer “J CHRIST” en de bijbehorende videoclip. De 24-jarige artiest kreeg aanzienlijke kritiek, met name omdat hij in de video wordt afgebeeld als Jezus aan het kruis.

In een emotionele videoboodschap op Instagram erkende Lil Nas X de ophef en bood hij zijn excuses aan. Hij deelde zijn mentale worsteling met de situatie en gaf toe dat hij besefte dat hij het “heel erg verpest” had. De zanger benadrukte dat het niet zijn bedoeling was om religieuze mensen te bespotten of te beledigen.

Hoewel hij verwachtte kritiek te ontvangen, legde Lil Nas X uit dat de boodschap achter de videoclip niet gericht was tegen christenen. Hij benadrukte dat het eerder bedoeld was om te zeggen: “Ik ben terug, net als Jezus.”

De artiest hoopte dat zijn christelijke fans hem zouden kunnen vergeven en benadrukte zijn intentie om liefde te bevorderen en mensen dichter bij elkaar te brengen. De openbare excuses werden met gemengde reacties ontvangen, en de zanger blijft zich richten op zijn missie om zijn muziek en kunst met de wereld te delen.