© YouTube

Katja Schuurman neemt het op voor acteur/rapper Bilal Wahib: ‘Het was een slechte grap, geen pedofilie’

Katja Schuurman heeft zich uitgesproken in de zaak rond Bilal Wahib en alle ophef.

De 22-jarige Wahib kwam vorige week groot in het nieuws nadat hij live op Instagram ging en een 12-jarige jongen vroeg om zijn geslachtsdeel te laten zien. De jongen kreeg zogenaamd 17K aangeboden. Het ‘slachtoffer’ deed dit ook en er ontstond vervolgens enorme ophef. Wahib raakte nagenoeg alle opdrachten kwijt en niemand leek meer iets met hem te maken willen hebben.

Actrice Katja Schuurman heeft nu besloten om iets over de zaak te zeggen. Het ging namelijk duidelijk om een mislukte grap en geen pedofilie zoals mensen het noemen. ‘Met de grap ‘kan je je piemel laten zien?’ wordt bedoeld: ‘Kan je je piemel laten kijken?’ Met ogen dus.’ Ze erkent dat het ‘een slechte grap’ is, maar dat die niet gelijkstaat aan pedofilie of iets dergelijks. ‘Zullen we ons weer wat meer verdiepen in de nuance en de feiten? Durft iemand het ook op te nemen voor het andere slachtoffer in deze?’ vraagt Katja zich af. 

‘Als je het gehele verhaal kijkt, zie en hoor je dat Bilal probeert grappig te zijn. Van kwade opzet is geen sprake. Het is dom, zeer onhandig en bovendien niet grappig. Ik hoop van harte dat het jongetje niet gepest zal worden.’ De actrice heeft haar steunbetuiging op social media geplaatst. Naar eigen zeggen wilde ze er al eerder iets over zeggen maar deed dit niet uit angst voor alle ophef en verwijten die ze mogelijk zou krijgen.