JoeyAK nog zeker drie maanden vast voor ontvoering vrouw om 100K cash

JoeyAK blijft voorlopig vastzitten want zijn voorarrest is verlengd met drie maanden in verband met ontvoering van een vrouw.

Volgens het slachtoffer werd zij samen met haar kinderen van 3 en 7 jaar oud op 31 december 2019 onder bedreiging van vuurwapens door vier mannen meegenomen uit haar woning. De vrouw wordt naar eigen zeggen door de mannen waaronder rapper JoeyAK verdacht van het stelen van 100.000 euro. Naar eigen zeggen had ze slechts 5000 euro gepakt uit een tas met geld.

Volgens de aangeefster speelde de 23-jarige Joël H., zoals JoeyAK officieel heet, een leidende rol bij de ontvoering. Hij zou haar ook hebben mishandeld door met een pistool negen keer te hebben geslagen op hoofd en knie en haar hebben overgoten met kokend water, meldt een woordvoerder van justitie. Haar kinderen waren op dat moment boven in de woning.

Een dag later, in de avond van 1 januari 2020, kwam een arrestatieteam in actie en wist de vrouw samen met haar twee kinderen uit de woning in Almere te bevrijden. Het slachtoffer had letsel op haar hoofd en huis en was in hals en rug roodverbrand. De verklaring van de vrouw wordt volgens het OM onder meer ondersteund door telecomgegevens en beelden van een beveiligingscamera bij een benzinepomp.

JoeyAK wordt naast de ontvoering en mishandeling ook verdacht van wapenbezit, bedreiging en witwassen van meer dan 200 duizend euro, een goudstaafje en luxe goederen zoals een horloge van het merk Rolex. In januari werd naast de groep mannen ook een 28-jarige vrouw uit Almere aangehouden. In haar woning werd het slachtoffer bevrijd door het arrestatieteam. De raadkamer van de rechtbank heeft haar voorlopige hechtenis in februari van dit jaar opgeheven.

Het onderzoek naar de ontvoering en de mishandeling is nog niet afgerond. De volgende pro-formazitting is op donderdag 18 juni. De vier verdachten, waaronder rapper JoeyAK, blijven nog zeker negentig dagen vastzitten.