small judge gavel placed on table near folders
Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com

Jeugddetentie en TBS voor dodelijke steekpartij bij ruzie Amsterdamse drillrappers

Het gerechtshof heeft jeugddetentie en TBS opgelegd voor een dodelijke steekpartij bij een ruzie tussen twee groepen Amsterdamse drillrappers.

In september 2019 werd drillrapper Jay-Ronne Grootfaam in Zuidoost in Amsterdam neergestoken. Na onderzoek bleek een lopende ruzie tussen twee groepen drillrappers aanleiding te zijn voor het geweld. Grootfaam stond bekend als rapper onder de namen RS en Trappy Demon. Hij hoorde bij drillgroep FOG (Fully Op Gevaar), die al enige tijd een vete had met de KSB (Kikkensteinbende). Beide groepen komen uit Zuidoost. Die fatale dag kwamen de leden van de groepen elkaar per toeval tegen bij een flat en al snel werden de kapmessen getrokken. Na slechts twintig seconden werd Gootfaam doodgestoken.

De 21-jarige verdachte heeft van het gerechtshof 24 maanden jeugddetentie en een PIJ-maatregel (ook bekend als jeugd TBS) opgelegd gekregen voor het doodsteken van J.R.S. Grootfaam. Zijn 23-jarige medeverdachte is vrijgesproken. Ook door de rechtbank werd de man vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste zes jaar cel en TBS voor de dodelijke steekpartij.