© YouTube

Geen 9 maar 3 jaar cel voor drillrapper T.Y. van 73 De Pijp na dodelijke ruzie Scheveningen

De Amsterdamse drillrapper T.Y. van 73 De Pijp heeft geen 9 maar 3 jaar cel gekregen voor de dodelijke ruzie op de pier in Scheveningen.

Volgens het OM heeft de verdachte Tyrece B. zich schuldig gemaakt aan wapen bezit en poging doodslag op de 19-jarige jongen. Verdachte had al een schot gelost en was dus zonder meer van plan dat opnieuw te doen. Nu weigerde zijn wapen – het slachtoffer had geen schotletsel maar overleed alsnog aan de steekverwondingen die hij had opgelopen. Dat het slachtoffer al was gestoken doet niets af aan het feit dat een schot in de rug zou hebben bijgedragen aan zijn dood.

De rapper was lange tijd voortvluchtig maar meldde zich later vrijwillig bij de politie. Op Instagram Live liep B. het politiebureau binnen en vertelde dat hij werd gezocht. Hij is daarop vastgezet en zat sindsdien in voorarrest. Justitie eiste 9 jaar cel voor het schieten bij de ruzie vanwege poging doodslag. De rechtbank acht dit niet bewezen en legt een veel lagere straf op. Geen 9 maar 3 jaar cel voor onder meer wapenbezit.