Facebook baas Zuckerberg trakteert zichzelf op megajacht van 300 miljoen uit Nederland (VIDEO)

Facebook baas Zuckerberg trakteert zichzelf op megajacht van 300 miljoen uit Nederland (VIDEO)

Als je zo rijk bent als Mark Zuckerberg, kun je het ook groots aanpakken.

De 39-jarige Facebook-oprichter heeft zichzelf voor zijn veertigste verjaardag getrakteerd op een megajacht met een geschatte waarde van maar liefst $300 miljoen.

Het 118 meter lange schip, afkomstig van een Nederlandse werf, werd onlangs gespot bij Fort Lauderdale in Florida, volgens Page Six. Eerder deze maand werd gemeld dat het jacht onderweg was naar zijn nieuwe eigenaar via Nederlandse wateren. Het jacht, oorspronkelijk gebouwd voor een Russische eigenaar maar weer te koop vanwege sancties, draagt nu naar verluidt de naam ‘Launchpad’.

Met ruimte voor 22 gasten en een bemanning van 48 mensen, zijn de jaarlijkse kosten voor het onderhoud en gebruik van het jacht naar schatting zo’n $30 miljoen. Naast het megajacht heeft Zuckerberg ook een bijbehorend ‘bootje’ van 67 meter, genaamd Wingman, aangeschaft.

Het jacht van Zuckerberg, het 45e grootste ter wereld, is slechts 9 meter korter dan het jacht van Amazonbaas Jeff Bezos, genaamd Koru. Dit jacht, met een geschatte waarde van $500 miljoen, werd ook in Nederland gebouwd.