Donald Trump lanceert 'The Never Surrender High-Tops' sneakers voor 399 dollar (VIDEO)
© screenshot

Ex president Trump kan miljarden binnenhalen met beursgang social mediabedrijf ‘Truth Social’

In een zet die leest als de plot van een Hollywood-blockbuster, maakt Amerika’s meest onvoorspelbare tycoon, Donald Trump, zich op voor een spektakel waar zelfs Wall Street van opkijkt. Ja, je hoort het goed: Trump en zijn spraakmakende socialemediaplatform, Truth Social, staan aan de vooravond van een beursdebuut dat de kassa’s doet rinkelen met een geschatte waarde van niet minder dan $6 miljard (ongeveer €5,5 miljard).

In deze high-stakes financiële saga heeft Trump van investeerders groen licht gekregen om zijn socialemediabedrijf de financiële stratosfeer in te katapulteren, juist op het moment dat hij een stevige financiële injectie nodig heeft om een fraudezaak te bevechten. De timing? Onberispelijk. De inzet? Astronomisch.

Terwijl de 77-jarige Amerikaanse oud-president en presidentskandidaat zich een weg baant door het juridische en financiële doolhof, met de belofte van minstens $3 miljard aan inkomsten die hem opwachten, speelt er een drama van epische proporties op de achtergrond. Patrick Orlando en twee voormalige zakenpartners gooien namelijk een flinke dosis spanning in het verhaal door via de rechter een poging te doen de beursgang te blokkeren, bewerend dat zij meer aandelen verdienen voor hun rol in het spektakel.

Maar Trump zou Trump niet zijn als er geen sprake was van een plot twist. Ondanks de druk om voor het einde van de maand een gigantische som van $454 miljoen te verzamelen om tegen een boete uit een fraudezaak in beroep te kunnen gaan, weigert de voormalige vastgoedmagnaat zelfs maar te overwegen om zijn kroonjuwelen, zijn vastgoed, te verkopen.

Met een saga die zich ontvouwt als een financieel schaakspel, compleet met intriges, uitdagingen, en een belofte van een indrukwekkende financiële klapper, bewijst Trump wederom dat hij een meester is in het bespelen van de media en de markten. Blijf dus op de hoogte, want deze show is nog lang niet voorbij.