Eminem openhartig over drugsgebruik: ‘Ik had tien drugsdealers’

Eminem is openhartig over zijn drugsgebruik en zegt op een gegeven moment tien drugsdealers te hebben gehad.

Dat meldt de Amerikaanse rapper in een essay voor hiphoptijdschrift XXL. De 49-jarige Marshall Mathers, zoals de artiest in het echt heet, verteld over zijn verslavingen aan pijnstillers en alcohol. Het drugsgebruik begon pas nadat hij doorbrak met zijn tweede album The Slim Shady LP in 1999.

‘Ik gebruikte geen harddrugs voordat ik beroemd werd. Ik was daarvoor aan het experimenteren. Ik had mijn drugs nog niet gevonden. Destijds als je op tournee ging, gaven mensen je gratis drugs. En toen begon ik die shit te lekker te vinden en wist ik niet hoe ik moest stoppen.’

Een tijdlang kon Eminem zijn gebruik controleren, maar na het overlijden van goede vriend D12-rapper Proof ging het helemaal mis. ‘Ik had op een gegeven moment wel tien drugsdealers.’ Nu is hij inmiddels al 13 jaar clean.