Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Diddy komt na 17 jaar ‘stilte’ met een nieuw R&B album

Op 15 september brengt rapper Diddy zijn nieuwste album uit, getiteld “The Love Album: Off the Grid”. Op dit album zullen ook bekende namen als Justin Bieber, French Montana en Mary J. Blige te horen zijn.

De 53-jarige artiest, die zichzelf ook wel Love noemt en eigenlijk Sean Combs heet, deelde het nieuws via sociale media. In een video neemt hij zijn fans mee in het maakproces van het album, op een bijna documentaire-achtige manier. Hij schreef: “Ik presenteer jullie mijn nieuwe album. R&b leeft!”.

Verschillende artiesten die hebben bijgedragen aan het album zijn door Diddy getagd in zijn bericht. Ook zijn een aantal van hen te zien in de video, waaronder Justin Bieber, Mary J. Blige, Babyface, French Montana, DJ Khaled en 21 Savage.

Dit nieuwe album, “The Love Album: Off the Grid”, markeert Diddy’s eerste solorelease sinds “Press Play” uit 2006. In 2015 bracht hij nog wel een mixtape uit.

Diddy brak door in de jaren negentig onder de naam Puff Daddy, waarna hij zijn naam veranderde in P. Diddy. Zijn grootste hit was “I’ll Be Missing You” in 1997, een eerbetoon aan de overleden rapper The Notorious B.I.G.