Diddy deelt beelden van uitbundig feestje 50ste verjaardag
© YouTube

Diddy als Batman voor Halloween nadat Warner Bros. eist dat hij zich niet verkleed als Joker

Diddy zorgde opnieuw voor wat opschudding op Halloween door een Batman-kostuum te dragen nadat Warner Bros. hem had gevraagd om zich niet als de Joker te verkleden.

In een Instagram-video verklaarde hij dat hij niet meer als de Joker mag verkleden omdat hij inbreuk maakt op het handelsmerk van Warner Bros.

Warner Bros. is eigenaar van het handelsmerk op het uiterlijk van de Joker, zoals gebruikt in films en strips. Diddy’s Black Joker-kostuum lijkt volgens het bedrijf te veel op de originele Joker-personage. Warner Bros. claimt ook dat Diddy de Joker-personage gebruikt om zijn eigen producten en diensten te promoten.

Diddy zelf is van mening dat Warner Bros. onredelijk is en dat hij zijn recht op vrijheid van expressie uitoefent door zich als de Joker te verkleiden. Hij wijst er ook op dat de Joker-personage een publiek domein is, wat betekent dat iedereen zijn eigen versie van de personage mag creëren.

Het is onduidelijk of Warner Bros. een juridisch recht heeft om te voorkomen dat Diddy zich als de Joker verkleedt. De Joker-personage is een publiek domein, maar Warner Bros. heeft een handelsmerk op het specifieke uiterlijk van de Joker-personage zoals gebruikt in films en strips. Het is mogelijk dat Warner Bros. zou kunnen beargumenteren dat Diddy’s Black Joker-kostuum inbreuk maakt op het handelsmerk, maar het is ook mogelijk dat een rechter zou vinden dat Diddy’s kostuum voldoende verschilt van de originele personage om te worden beschouwd als fair use.