© Pexels

Belgische voetbalclub neemt per direct afscheid van speler na foto in shirt rivaal

In een heftige wending heeft RWDM, de Belgische voetbalclub, verdediger Moussa Sissako aan de kant gezet nadat hij betrapt werd in het dragen van het shirt van aartsrivaal KV Kortrijk.

De sociale media stonden op zijn kop toen Sissako, tijdens een fitnesssessie, gespot werd in het shirt van zijn broer Abdoulaye, die toevallig bij de rivaal speelt. Een move die RWDM niet kon slikken.

De club, vertegenwoordigd door algemeen directeur Maxime Vossen, liet weten dat ze het gedrag van Sissako niet konden tolereren, ondanks zijn goede bedoelingen. “Het dragen van het tenue van een directe concurrent is een absolute no-go, zelfs al gaat het om het shirt van zijn broer,” verklaarde Vossen. De club benadrukte dat het besluit niets te maken had met Sissako’s blessure, maar alles met het behouden van de clubidentiteit.

De zaak nam een ​​twist toen Souleymane Sissako, de zaakwaarnemer van Moussa, het besluit van RWDM veroordeelde als overdreven. Hij benadrukte dat ze een salarisbesparing zouden begrijpen, maar de club koos voor een rigoureuze aanpak.

Dit alles speelt zich af in een cruciale fase van het seizoen, waarin RWDM en Kortrijk strijden tegen degradatie in de Jupiler Pro League. Terwijl de clubs zich voorbereiden op de beslissende play-offs, is de vraag wie er als winnaar uit de ‘shirtgate’ zal komen.