Blueface
© Instagram

Arrestatiebevel voor Blueface wegens vermeende schending proeftijd

Terwijl rapper Blueface momenteel vastzit in de Men’s Central Jail in Los Angeles vanwege een andere proeftijdschending, heeft een rechter in Las Vegas een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Dit arrestatiebevel is het gevolg van een vermeende schending van zijn proeftijd in verband met een schietzaak in een stripclub in Las Vegas.

De specifieke overtreding draait om een incident tijdens een optreden in Utah, waar Blueface naar verluidt een vrouw op het podium bracht en zijn verloofde opdracht gaf haar aan te vallen. Aanklagers baseren zich op mobiele telefoonbeelden van dit incident.

Ondanks zijn huidige detentie in Los Angeles wordt verwacht dat Blueface zal worden aangehouden vanwege het arrestatiebevel uit Las Vegas. Zijn advocaat geeft aan dat hij zal samenwerken met de autoriteiten en zich zal overgeven zodra zijn tijd in Californië is voltooid.

Eerder waarschuwde de rechter in Las Vegas Blueface al voor de mogelijkheid van een gevangenisstraf wegens een proeftijdschending, en nu staat hij voor deze aanklacht, wat zijn geplande vrijlating in juli in Californië kan beïnvloeden.