Kanye West
© Instagram

Kanye West werkt aan nieuw album ‘Bully’ als enige producent

Kanye West is druk bezig met zijn aankomende album Bully, waar hij naar verluidt als enige producer aan werkt.

Dit nieuws werd gedeeld door journalist en podcaster Touré via Instagram. Volgens hem verblijft Kanye momenteel in Tokio, waar hij vanuit zijn hotelkamer aan het project werkt.

Solo productie voor het eerst

Bully markeert een nieuwe fase in Kanye’s carrière, aangezien hij normaal gesproken samenwerkt met een team van producers en schrijvers. Dit keer kiest hij er echter voor om het album vrijwel alleen te maken. Touré benadrukte dat Kanye de volledige creatieve controle in handen heeft en dat het een conceptalbum zal worden. “Hij is in Tokio omdat hij daar zijn wie hij wil zijn,” voegde Touré toe.

Geïnspireerd door diverse muziekstijlen

Kanye haalt inspiratie uit verschillende muziekstijlen, mede door zijn uitgebreide reizen. Dit zou zorgen voor een gevarieerd geluid, met natuurlijk de kenmerkende ‘Kanye-touch’. Hij previewde eerder al enkele nummers tijdens shows in China en Azië, waaronder “Beauty and the Beast” en “Preacher Man”.

Focus op ‘Bully’

Hoewel er eerder plannen waren voor een derde gezamenlijk album met Ty Dolla $ign, genaamd Vultures 3, lijkt Kanye zich nu volledig te concentreren op Bully, wat zijn eerste soloalbum sinds Donda in 2020 zal zijn. Fans kijken dan ook vol verwachting uit naar deze nieuwe, creatieve wending van de rapper.