Kickbokser Jamal Ben Saddik vrij na uitspraak en heeft veel kritiek op media

De Marokkaans-Belgische kickbokser Jamal Ben Saddik is vrijgelaten nadat het hoger beroep van de Belgische aanklager tegen zijn detentie werd afgewezen.

De vrijlating markeert een belangrijke overwinning voor Ben Saddik, die naar eigen zeggen onterecht vastzat en in geen enkel dossier werd genoemd.

Kritiek op Belgische media

Na zijn vrijlating uitte Ben Saddik felle kritiek op de Belgische media, met name de Gazet van Antwerpen, die hij beschuldigt van sensatiezucht en het verspreiden van onjuiste informatie over zijn zaak. Volgens de kickbokser hebben de media een verkeerd beeld van hem geschetst en onterecht geruchten verspreid zonder bewijzen.

Ontkenning van betrokkenheid

Ben Saddik benadrukte in een verklaring dat er geen enkel bewijs is voor de beschuldigingen die tegen hem werden gesuggereerd. Hij stelde dat zijn naam in geen enkel gerechtelijk dossier voorkwam en dat hij zich altijd aan de wet heeft gehouden.

Toekomstplannen en vertrouwen in rechtvaardigheid

Met zijn vrijlating achter de rug richt Ben Saddik zich weer volledig op zijn kickbokscarrière. Hij verwacht binnenkort weer in de ring te staan en wil zich volledig focussen op zijn training. Tot slot sprak hij zijn vertrouwen uit in het rechtssysteem en hoopt hij dat gerechtigheid uiteindelijk zal zegevieren.