Taylor Swift’s invloed op Amerikaanse politiek na steun aan Kamala Harris

Taylor Swift blijft haar invloed uitoefenen, niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in de politieke wereld.

Na haar recente steunbetuiging aan de Democratische kandidaat Kamala Harris, klikten maar liefst 337.826 mensen op de link die Swift op haar social media deelde naar de Amerikaanse stemwebsite Vote.gov. Hoewel het onduidelijk is hoeveel van deze mensen zich daadwerkelijk hebben geregistreerd om te stemmen, is het duidelijk dat Swift’s oproep enorm veel aandacht heeft gekregen.

Steun voor Kamala Harris

In haar oproep riep Swift haar volgers op om te stemmen en benadrukte ze haar steun voor Kamala Harris. Het is niet de eerste keer dat de zangeres zich politiek uitspreekt. In 2018 sprak ze zich voor het eerst uit tijdens de tussentijdse verkiezingen en in 2020 steunde ze de huidige president Joe Biden.

Reactie van Donald Trump

De uitspraken van Swift bleven niet onopgemerkt door de voormalige president Donald Trump. In een reactie gaf hij aan “geen fan” van de zangeres te zijn en was hij niet verrast door haar steun voor Harris. Hij suggereerde bovendien dat haar politieke uitspraken haar commercieel zouden kunnen schaden.

Hoewel Swift lange tijd politiek stil bleef, lijkt haar invloed in de Amerikaanse politiek groter dan ooit. Haar betrokkenheid zou een significante rol kunnen spelen in het mobiliseren van jonge stemmers in de komende verkiezingen.