Kendrick Lamar aangekondigd als hoofdact voor de Super Bowl LIX Halftime Show

Kendrick Lamar is officieel aangekondigd als de hoofdact voor de Halftime Show van de Super Bowl LIX, die in februari 2025 plaatsvindt in New Orleans.

Het optreden zal wereldwijd miljoenen kijkers trekken, aangezien de Halftime Show een van de meest bekeken evenementen ter wereld is.

Dit is niet Lamar’s eerste optreden tijdens de Super Bowl. In 2022 trad hij al op naast grootheden als Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem en Mary J. Blige. Deze keer staat hij echter solo in de schijnwerpers. Lamar bevestigde het nieuws via een video op sociale media, waarin hij verklaarde dat rapmuziek nog steeds “het genre met de meeste impact” is.

Volgens Seth Dudowsky, hoofd muziek van de NFL, is Lamar een van de meest invloedrijke artiesten van zijn generatie, met een blijvende impact op zowel muziek als cultuur. Lamar brak in 2012 door met zijn album good kid, m.A.A.d city en heeft sindsdien 17 Grammy’s en een Pulitzerprijs gewonnen voor zijn album DAMN.

Naast zijn aankondiging voor de Super Bowl, haalde Lamar recentelijk de krantenkoppen met zijn muzikale confrontatie met Drake. Zijn disstrack “Not Like Us” werd een hit, wat de rivaliteit tussen de twee rappers verder aanwakkerde.

Vorig jaar trad Usher op tijdens de Halftime Show, een optreden dat door 123 miljoen mensen werd bekeken, het hoogste aantal sinds de historische maanlanding van 1969.