Kanye West
© Instagram

Ye opnieuw aangeklaagd voor ongeautoriseerd gebruik van muziek

Ye is aangeklaagd omdat hij zonder toestemming muziek van een ander zou hebben gebruikt in zijn eigen werk, meldt Billboard op basis van juridische documenten.

Deze aanklacht is een vervolg op eerdere beschuldigingen van soortgelijke aard tegen de rapper.

Onrechtmatig gebruik van muziek

De 47-jarige rapper wordt beschuldigd van het onrechtmatig gebruiken van delen uit het nummer “MSD PT2” voor zijn eigen liedjes “Hurricane” en “Moon”. Het bedrijf dat de rechten op “MSD PT2” bezit, heeft Ye aangeklaagd vanwege dit vermeende inbreuk op auteursrechten. Volgens de aanklagers had Ye geen goedkeuring om delen van het nummer te gebruiken en zou hij bewust hebben gehandeld door het werk “te stelen”.

Beschuldigingen en bredere implicaties

De aanklagers benadrukken dat deze rechtszaak niet alleen om financiële schadevergoeding draait, maar ook om de rechten van artiesten, muzikanten en songwriters. Ze beweren dat eigenaren van intellectueel eigendom het recht hebben om te bepalen hoe hun werk wordt gebruikt en gepubliceerd, en moeten kunnen voorkomen dat hun werk wordt gestolen door anderen.

Eerdere juridische kwesties

Dit is niet de eerste keer dat Ye wordt beschuldigd van ongeautoriseerd gebruik van muziek. Eerder dit jaar bereikte hij een schikking met de nabestaanden van Donna Summer over het gebruik van haar hit “I Feel Love”. Ye en Ty Dolla $ign hadden een versie van het nummer verwerkt in hun lied “Good (Don’t Die)”.

Deze nieuwe rechtszaak onderstreept de voortdurende juridische uitdagingen waarmee Ye wordt geconfronteerd met betrekking tot zijn muziekproducties en auteursrechten.