Ali B en de Muziekkaravaan afleveringen offline na beschuldigingen van Ellen ten Damme

De afleveringen van het programma Ali B en de Muziekkaravaan zijn niet langer online beschikbaar. Omroep AVROTROS verwijderde de reeks na overleg met zangeres Ellen ten Damme, die tijdens de opnames seksueel grensoverschrijdend gedrag van Ali B zegt te hebben ervaren.

Verwijdering van de Afleveringen

Een woordvoerder van AVROTROS bevestigde in een bericht aan RTL Boulevard dat de afleveringen offline zijn gehaald. Dit besluit werd genomen na een uitzending van De Geknipte Gast twee jaar geleden, waarin Ten Damme verklaarde tijdens de opnames van Ali B en de Muziekkaravaan grensoverschrijdend gedrag te hebben ervaren. Het incident vond naar verluidt plaats in 2014 in Marokko.

Beschuldigingen en Reacties

Ten Damme heeft geen aangifte tegen Ali B gedaan, maar wel melding gemaakt van het incident bij de politie. Deze melding heeft bijgedragen aan de vervolging van Ali B voor meerdere zedenfeiten. Naast de zaak van Ten Damme wordt Ali B ook vervolgd voor vermeend seksueel misbruik van een vrouw tijdens een schrijverskamp, evenals voor een incident gerelateerd aan The Voice of Holland.

Rechtszaak

Ali B zal op 12 en 13 juni voor de rechter verschijnen in Haarlem. Hij wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie vrouwen, gepleegd tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en Marokko. Naast de beschuldigingen van Ten Damme, zijn er twee andere zaken waarin hij wordt vervolgd. Een daarvan betreft een vermeend misbruik tijdens een schrijverskamp, dat openbaar werd gemaakt in de uitzending van BOOS over misstanden rondom The Voice of Holland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom Ali B en andere entertainmentupdates op hiphopnieuws.nl.