small judge gavel placed on table near folders
Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com

11 jaar cel voor dealer die fatale fentanyl pillen leverde aan rapper Mac Miller

Een dealer is door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld tot 11 jaar cel voor het leveren van de pillen waardoor rapper Mac Miller overleed.

In september 2018 kwam de artiest om het leven door een overdosis. Na onderzoek werd Ryan Reavis aangehouden op verdenking van het leveren van de pillen. Miller dacht oxycodon te kopen maar er bleek fentanyl in te zitten. De drug is veel krachtiger dan oxycodon’s en in combinatie met alcohol werd dit de rapper fataal, bleek later na autopsie.

De verdachte is aangehouden en heeft uiteindelijk schuld bekend. Hij verklaarde de fentanyl pillen te hebben geleverd aan de kleinere dealer die de drugs weer doorverkocht aan Mac Miller. Tegen deze dealer en een andere tussenpersoon loopt nog een rechtszaak. Reavis zelf moet nu een straf van 11 jaar uitzitten voor zijn rol bij de dood van de rapper.

Miller, die officieel Malcolm McCormick heette, worstelde al jaren met verslavingen. Hij was 26 jaar oud toen hij om het leven kwam door een overdosis. Fentanyl is volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC de grootste veroorzaker van fatale overdoses in de VS.