Billie Eilish
© Instagram

Billie Eilish wint zaak tegen stalkende fan en krijgt straatverbod

In een krachtige overwinning voor Billie Eilish heeft de populaire zangeres succesvol een straatverbod verkregen tegen een opdringerige fan die haar en haar familie lastigviel.

Het nieuws, onthuld door TMZ, onthult dat de 53-jarige man sinds afgelopen september herhaaldelijk honderden berichten naar de zangeres heeft gestuurd, met ook bedreigingen aan het adres van haar broer Finneas.

Een rechter heeft geoordeeld dat de belager op een afstand moet blijven van Eilish en haar familie, en bovendien geen contact mag opnemen via sociale media. De maatregel komt nadat de man, volgens de Amerikaanse zangeres, haar onder andere de liefde verklaarde in een voicemail en dreigde haar broer te vermoorden. De 21-jarige Eilish benadrukte ook dat de man eerder bij haar huis en het huis van haar familie was gezien.

De jonge popster is helaas niet onbekend met stalkende fans. In februari kreeg een andere ongewenste bewonderaar al een straatverbod opgelegd nadat hij had geprobeerd in te breken in het huis van Eilish’ ouders. Ondanks deze onaangename incidenten blijft Billie Eilish onverminderd sterk en vastberaden om haar grenzen te beschermen in de schijnwerpers van de entertainmentwereld.