© Pexels / Pixabay

Autopsie toont aan: Extreem pittige chips veroorzaken dood van 14-jarige jongen

Een schokkend verhaal uit de Verenigde Staten heeft onthuld dat het eten van extreem pittige chips de doodsoorzaak was van een veertienjarige jongen.

Autopsie heeft bevestigd dat de tiener vorig jaar overleed na het deelnemen aan de beruchte One Chip Challenge, georganiseerd door tortillachipsfabrikant Paqui.

De One Chip Challenge, berucht om zijn ongekende hitte, werd gelanceerd door Paqui, die chips produceerde met de extreem hete pepers Carolina Reaper en Naga Viper, elk individueel verpakt. Op de verpakking werd consumenten aangemoedigd om hun reactie na het eten van de chip te delen op sociale media, terwijl de fabrikant duidelijk maakte dat de chips niet geschikt waren voor kinderen.

Ondanks deze waarschuwingen besloot de veertienjarige Harris Wolobah uit Massachusetts een chip te eten op school, waarna hij later vanwege misselijkheid naar huis werd gestuurd. Helaas werd hij thuis bewusteloos aangetroffen in zijn kamer en een paar uur later bleek hij te zijn overleden.

De familie van Wolobah legde al snel de schuld bij Paqui en de One Chip Challenge als reden voor het plotselinge overlijden van de jongen. Een inwendig onderzoek heeft nu bevestigd dat de dood werd veroorzaakt door een hoge dosis peperextract, zoals gemeld door AP, die het autopsierapport heeft ingezien. Hoewel de doodsoorzaak al in februari was vastgesteld, is dit nieuws pas onlangs bekend geworden.

Direct na het tragische incident werden de pittige chips uit Amerikaanse winkels gehaald, waarmee een einde kwam aan een uitdaging die verstrekkende gevolgen had.