Arrestatie van Diddy: rapper opgepakt in New York voor vermeende afpersing en seksuele uitbuiting

De Amerikaanse rapper Diddy is maandagavond gearresteerd in een hotel in New York.

De exacte verdenkingen tegen hem zijn nog niet volledig duidelijk, maar het lijkt te maken te hebben met ernstige aanklachten rondom afpersing en seksuele uitbuiting.

Onderzoek naar mensenhandel

De arrestatie van Diddy komt niet geheel onverwachts. Er deden al langer geruchten de ronde dat de Amerikaanse justitie een zaak tegen hem voorbereidde. In maart werden er huiszoekingen gedaan in zijn panden in Los Angeles en Miami in verband met een onderzoek naar betrokkenheid bij mensenhandel voor seks.

Grand Jury aanklacht

Volgens Diddy’s advocaat zou de arrestatie te maken hebben met een aanklacht van een grand jury in New York. De rapper wordt mogelijk beschuldigd van afpersing en seksuele uitbuiting. Zijn advocatenteam meldt dat hij meewerkt aan het onderzoek en vrijwillig naar New York is verhuisd in afwachting van de aanklachten.

Aankondiging van aanklachten

De Amerikaanse officier van justitie heeft verklaard dat er dinsdag meer informatie zal worden vrijgegeven over de specifieke aanklacht tegen Diddy. De situatie wordt nauwlettend gevolgd, aangezien de zaak grote mediabelangstelling heeft.

Eerdere beschuldigingen

Dit is niet de eerste keer dat Diddy in opspraak raakt. De rapper is de afgelopen tijd al door meerdere vrouwen aangeklaagd voor verkrachting. Een van deze aanklachten komt van een vrouw die beweert in 2003 op zeventienjarige leeftijd door Diddy te zijn verkracht.

Incident met Cassie

In 2016 kwam er een video naar buiten waarin Diddy zijn toenmalige vriendin Cassie mishandelde. Cassie diende in 2023 een aanklacht in voor verkrachting en mishandeling, maar Diddy werd destijds niet vervolgd vanwege de verjaringstermijn. Nadat de video openbaar werd, bood Diddy via Instagram zijn excuses aan en noemde zijn gedrag “walgelijk”. Daarvoor had hij altijd de mishandeling van Cassie ontkend.

Vervolgstappen

De verdere ontwikkeling van deze zaak blijft onduidelijk tot de Amerikaanse officier van justitie dinsdag meer informatie deelt. Diddy’s arrestatie heeft opnieuw de aandacht gevestigd op de eerdere beschuldigingen en zal ongetwijfeld een grote impact hebben op zijn carrière en publieke imago.