Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Hiphopgroep Zwart Licht gaat op tournee door Nederland

De Nederlandse hiphopgroep Zwart Licht kondigt aan dat ze in december weer op tournee gaan door het land. Tijdens deze tour zullen ze verschillende steden aandoen, waaronder Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zwolle en Nijmegen.

Vijftien Jaar “Bliksemschicht”

De tournee staat in het teken van het vijftienjarig bestaan van hun debuutalbum Bliksemschicht, een album dat wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke in de Nederlandse hiphopgeschiedenis. Met deze tour willen ze hun baanbrekende werk opnieuw onder de aandacht brengen en vieren met hun fans.

Succesvolle Optredens in 2023

Zwart Licht heeft eerder dit jaar al indruk gemaakt met hun jubileumshow in Paradiso, Amsterdam, waar ze lovende recensies ontvingen. Afgelopen weekend traden ze nog op tijdens het populaire festival Lowlands, wat hun terugkeer op de grote podia verder bevestigde.

De Oorsprong en Toekomst van Zwart Licht

Zwart Licht betekende de doorbraak van Akwasi, die in 2013 besloot een solocarrière te starten. Ondanks dat de groep in 2018 nog een album uitbracht, bleef het daarna stil rondom de band. Met deze nieuwe tournee laten ze echter zien dat ze terug zijn en klaar om hun impact op de Nederlandse hiphopscene voort te zetten.